Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Апелативният съд в Бургас ще гледа делото за убийството в дискотека „Елит”
Автор: Екип Burgas24.bg 10:27 / 19.10.2009Коментари ()1562
© Burgas24.bg
Сагата „Елит" продължава днес в Бургаския Апелативен съд. Убиецът на сина на семейство Рачеви- Атанас Апостолов получи най- тежката присъда - доживотен затвор от съдия Събчо Събев в Бургаския окръжен съд. Почерненото семейство и защитата на Апостолов обжалват присъдата. Рени и Димчо Рачеви настояват за доживотна присъда без право на замяна. „Повече от година и половина продължава борбата на семейството ни, убиецът на нашия син да получи единствената справедлива присъда - доживотен затвор. Освен пронизващата болка от загубата на нашето дете, ние се сблъскваме и с безумния начин, по който може да се води една защита на доказан убиец. Досега само бяхме чували и четяхме за пропуските в нашата съдебна система по медиите. След трагедията в семейството ни се убеждаваме колко трудно в България може да възтържествува справедливостта и колко по-лесно е чрез различните слабости в законодателството да бъде оправдан или смешно осъден един доказан престъпник и убиец". Това разказа през сълзи майката Рени Рачева.

Майката говори и за морала на защитата на убеца Атанас Апостолов. „Съгласни сме, че всеки има право на защита, но тя трябва да граничи с някакъв морал, особено когато става въпрос за доказано убийство", каза още Рачева. Извършителят на убийството Апостолов за своите 24 години имал достатъчно много криминални прояви, но само две от тях стигнали до съда и за жестоките побои, избити зъби и счупени челюсти, получава веднъж глоба, втори път условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Преди да изтече този законов срок, той извършва най-тежкото престъпление - убийство по особено жесток и арогантен начин.

„Питаме се защо ценностната система у младите хора се промени, моделът на поведение също е променен. Защото агресията трайно се насажда между децата още в начално училище. Модел на поведение са вече мутрите, защото те са силните на деня, те живеят според свои собствени правила, те са институция, държава в държавата, считат себе си за недосегаеми, закони и съд не важат за тях", сподели още Рени Рачева. В заключение майката благодари на съдебния състав на Бургаския окръжен съд, оглавяван от съдия Събчо Събев, който позовавайки се на всички доказателства по делото, даде доживотна присъда на убиеца Атанас Апостолов. Семейството искрено се надява тази присъда да бъде потвърдена и от магистратите от Апелативния съд.

Източник: радио Варна




Още по темата: общо новини по темата: 19
28.05.2010 »
20.04.2010 »
20.04.2010 »
26.03.2010 »
25.02.2010 »
17.12.2009 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Apelativniyat-sud-v-Burgas-shte-gleda-deloto-za-ubiistvoto-v-diskoteka-Elit-115050
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.