Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха модерен базар в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 14.10.2009Коментари ()1532
Кметът на Община Бургас Димитър Николов преряза днес /14 октомври/ лентата на модерен търговски базар в най-големия жилищен коплекс в града „Меден рудник". Такава инициатива бе реализирана през лятото, след като в к-с „Лазур" /пред Трета поликлиника/ бе изграден подобен търговски базар.

Тържествен водосвет по повод откриването на районния базар отслужи отец Радослав, а деца от ОДЗ № 11 „Чайка" поздравиха гостите с кратка програма.

На церемонията пред събралите се гости, търговци и жители на квартала, кметът Димитър Николов заяви, че реализацията на търговския базар е истински пример за успешно публично - частно партньорство между Община Бургас и търговците от комплекса. Той допълни още, че в момента на територията на базара функционират 20 търговски обекти и се надява те бързо да се увеличат, тъй като капацитетът му е за повече от 40 позиции.

Модерният базар бе реализиран след като Общината предостави терена и изгради подходящата инфраструктура /асфалтиране, водоснабдяване и ел. захранване/, а търговците инвестираха в закупуване на павилиони с единна визия, одобрена от главния архитект на общината.

Така вместо старите и неугледни магазинчета, пръснати из целия комплекс, павилионите ситуирани на едно място в новия базар ще улеснят в значителна степен жителите, а подобрения им вид ще се превърне в предпоставка за увеличаване на клиентите и оборота на търговските обекти.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkriha-moderen-bazar-v-Meden-rudnik-114415
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.