Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ден на диалога между законодателната и местна власт ще се проведе в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 26.09.2009Коментари ()593
Той е организиран от Национално сдружение на общините в Република България, в което ще вземе участие кметът на община Бургас Димитър Николов. Темите, по които ще се дискутира са: Развитие на европейски тип местни финанси - финансовата децентрализация в България. Реформа в системата на местните финанси, в т. ч. стъпките през 2010 г;Идеи и нагласи на народните представители за подобряване на законовата рамка на местното самоуправление. Въпроси от регионално значение.

Провеждането на задълбочени дебати за развитие на реформите в местното самоуправление, тази година е особено важно по три причини:
На първо място - имаме нов Парламент и нови народни представители, които трябва да бъдат запознати с проблемите на общините.
На второ място - голяма част от очакванията на общините за реформи не се реализираха и най-вече -почти е преустановен процесът на финансова децентрализация.

На трето място - финансово-икономическата криза доведе до съществена загуба на собствени приходи от общините и до други негативни последици, с които също трябва да бъдат запознати депутатите.
По установената от предходни години традиция, домакинството на срещите отново ще се поеме от общините - областни центрове - за област Бургас срещата ще се проведе от 14.00 в Зала „Компас" на хотел „България". За участие са поканени всички кметове и председатели на общински съвети от областта, областният управител, народните представители от Вашия избирателен район, неправителствени организации и други.

Тази година Денят на диалога ще бъде особено важен, защото ще срещне за първи път народните представители от мандат 2009 - 2012 г. с представителите на местната власт. Широкото участие на местна и законодателна власт и активната дискусия ще бъдат заявка за доброто и ползотворно сътрудничество между Парламента и общините.
Дневният ред, по който ще протекат всички срещи по области включва:
1. Развитие на европейски тип местни финанси - финансовата децентрализация в България. Реформа в системата на местните финанси, в т. ч. стъпките през 2010 г.
2. Идеи и нагласи на народните представители за подобряване на законовата рамка на местното самоуправление.
3. Въпроси от регионално значение.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Den-na-dialoga-mezhdu-zakonodatelnata-i-mestna-vlast-shte-se-provede-v-Burgas-111403
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.