Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха бургаски полицай, катастрофирал с 2 промила алкохол
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 17.09.2009Коментари ()733
© Burgas24.bg
За шофиране в нетрезво състояние, Варненският районен съд наложи на служител от състава на МВР - Бургас наказание от 1 година лишаване свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. В продължение на две години 30-годишният Цонко Събев ще бъде лишен и от право да управлява автомобил.

Случаят е от 11 октомври миналата година. Около 4,40 часа сутринта при управление на собствената си кола "Фолксваген" на главен път Варна - Бургас, в участъка между с. Горица и гр.Бяла при изпълнение на ляв завой, Събев изгубил управлението на автомобила. Колата продължила движението си през лявата канавка на пътя и се ударила челно в крайпътния насип. При удара Събев ударил главата си в предното стъкло, колата се претърколила през тавана си и спряла на колелетата си. При преобръщането на автомобила облегалката на шофьорското място се счупила и подсъдимият се озовал на задната седалка. В тази поза той е бил заварен от пристигналите на местопроизшествието полицаи. След транспортирането на Събев до болница "Св.Анна" във Варна му е взетата кръвна проба, която отчела 2,02 промила алкохол в кръвта.

Пред съда Събев отрече да е управлявал автомобила и не призна вината си. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски в размер на 280 лв. Присъдата на ВРС подлежи на обжалване в 15 дневен срок.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Osudiha-burgaski-policai-katastrofiral-s-2-promila-alkohol-110149
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.