Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният управител провери подготовката на държавните институции за първия учебен ден
Автор: Екип Burgas24.bg 15:24 / 11.09.2009Коментари ()1088
©
Заседание на Областната комисия по безопасност на движението се проведе днес в Областна администрация Бургас. Председател на комисията е областният управител Константин Гребенаров, а заместник Златко Димитров. На съвещанието присъстваха представители на различни държавни структури и неправителствени организации, ангажирани с проблема на безопасността по пътищата.

Основна задача на днешното заседание е да видим каква е подготовката по безопасност на движението във връзка с откриването на учебната година и първия учебен ден, каза в началото на срещата областният управител Константин Гребенаров.

От 15 септември до края на месеца през целия ден ще има засилено полицейско присъствие покрай всички училища в Бургас, каза шефът на КАТ Йонко Тончев. Повече патрули ще има и около детските градини. Засега единствено имало проблем с училище П.Р. Славейков, където все още не бил готов парапета и нямало сигнализация. Надяваме се до дни, съвместно с общината да отстраним проблема, заяви Йонко Тончев.

След 15 октомври екипи от Жандармерията ще започнат да дават дежурства около училищата за предотвратяване на разпространението на наркотици и грабежите на телефони и пари от ученици, каза шефът на жандармерията Ганчо Николаев.

Още от първия учебен ден всеки ученик съвместно с родителя и учителя трябва да има определен точен маршрут, по който ще се движи всеки ден от дома до училището, каза експертът от РИО на МОН Румен Евстатиев. Това е задължение на всеки възпитател и ние го правим в първите учебни дни, допълни още той.

Добре би било на натоварени улици с училища да бъде въведен почина с доброволците, които да оказват помощ, както на децата, така и на полицията, предложи областният управител Константин Гребенаров. По предложение на зам. - областния управител Златко Димитров в състава на Областната комисия по безопасност на движението ще бъдат включени и представители на общините.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastniyat-upravitel-proveri-podgotovkata-na-durzhavnite-institucii-za-purviya-ucheben-den-109223
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.