Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отбелязваме световния ден на първата помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 13:49 / 11.09.2009Коментари ()444
На 12 септември е Световният ден на първата помощ. Ключовото послание на Международната федерация на Червения кръст е, че всички ние сме, кой по-малко, кой повече уязвими и имаме възможността да се учим и да оказваме първа помощ, като по този начин да спасяване човешки живот, съобщи Виолета Радева, секретар на областната структура на Червенокръстката организация в Бургас. Мотото, под което ще премине Световният ден на първата помощ е "Първа помощ за хуманност".

„Целта е повишаване обществената чувствителност по проблемите на пътната безопасност в региона и увеличаващите се човешки загуби в резултат на пътнотранспортни произшествия. Ето защо от БЧК наблягат върху информираността на населението и капацитета на доброволците за качествено оказване на първа помощ. Стремежът е и към създаване на нагласа за безопасно поведение у младите участници в пътното движение", допълни Радева. В тази връзка до 15 септември областният съвет на БЧК - Бургас провежда информационна кампания, съдържаща анализ на статистически данни за пътнотранспортни произшествия, регистрирани на територията на регион Бургас за първото полугодие на 2009 г.

Тя се извършва сред кандидат - водачи и участници в курсовете по първа долекарска помощ. За целта се използва анализът от Областната дирекция на МВР - Бургас, сектор „Пътна безопасност". Друга форма, показала добър резултат, е обучение по първа долекарска помощ на спасителен отряд към дирекция „Гражданска защита" с демонстрация на техники и умения. За онагледяване в Деня на първата помощ на пл. "Тройката" ще бъдат разпространени брошури с алгоритъма на първата долекарска помощ. Брошурите ще бъдат раздавани на гражданите от ученици - доброволци към БЧК- Бургас, каза Радева. Тя допълни, че обучението с „Гражданска защита" е предвидено за утре. Организирана е и изложба от рисунки на деца на тема „Внимание - дете на пътя!" в залите за провеждане на курсовете по първа долекарска помощ и фоайето на Областен съвет на БЧК - Бургас.

Източник: агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otbelyazvame-svetovniya-den-na-purvata-pomosht-109201
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.