Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Белгия предоставя на Несебър спортни бази срещу мед и култура
Автор: Екип Burgas24.bg 16:23 / 03.09.2009Коментари ()484
Кралство  Белгия ще си сътрудничи приоритетно град Несебър. Един от малкото оцелели през хилядолетията градове в световната история бе признат като неоценимо богатство на цивилизацията от Негово Превъзходителство Посланикът г-н Марк Михелсен. Дипломатът прие специалната покана да посети морската община и изрази категорично положителното си впечатление от развитието й през последните години. По  време на визитата Н.пр. Михелсен и кметът на Несебър Николай Димитров обсъдиха теми, касаещи бъдещето на туризма, възможностите за културен туризъм, както и бъдещите съвместни спортни проекти между община Несебър и Кралство Белгия.  

      Благодарение  на добрите контакти на Несебър с Белгия колоездачите от местния  спортен клуб „Несебър" всяка година по три месеца се готвят за състезания именно там и имат специално внимание, оказвано им от домакините. От своя страна Несебър „подкупи" белгийския посланик с несравним български пчелен мед и очарование от древното си културно наследство. Провеждащият се в Несебър „Фестивал на меда" дълбоко впечатли Н.Пр. Марк Михелсен и неговата съпруга.

      Преди срещата си с кмета Николай Димитров, дипломатът и съпругата му се качиха на колела, предоставени им от КК „Несебър" и разгледаха част от Сл. бряг. Колелата бяха от марката "Меркс" на легендата в колоезденето - Еди Меркс. Посланникът на Белгия у нас и съпругата му се снимаха пред декоративната слива, посадена лично от Еди Меркс в двора на х-л „Хризантема" преди 4 години. Дипломатът получи като подарък фланелка на КК "Несебър" и обеща да продължи топлата връзка с клуба, каквато поддържаше предходникът му Филип Беке. 
      
Кметът  Николай Димитров сподели на посланика за скорошното посещение на посланиците на Япония и България в ЮНЕСКО Тадамичи Ямамото и Ирина Бокова, както и за високата оценка за опазването на културно-историческото наследство. Тогава Тадамичи Ямамото категорично заяви, че местната власт гарантира с действията си оставането на Несебър в списъците на световната организация за най-ценните исторически и природни съкровища на планетата. Посланик  Марк Михелсен е изтъкнат европейски дипломат от кариерата, който е известен естет-ценител на културните и исторически дадености, както на територията на Стария континент, така и в световен мащаб. „Белгия е голям приятел на Несебър и това ще дава добри плодове в бъдеще!", бе синтезирано от официалната визита на представителя на страната - домакин на Европейските институции в древния полис на Черно Море. 



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Belgiya-predostavya-na-Nesebur-sportni-bazi-sreshtu-med-i-kultura-107988
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.