По-скъпи козунаци за Великден заради цените на съставките им | ||||||
| ||||||
"Разстила се, фитили се правят и след това се прави тази плетка, всичко се прави с постоянство и с любов най-вече", споделя сладкарят Кристиян Стойков. Майсторите казват, че ползва ли се яйчен прах - великденският сладкиш няма да стане на конци. "И да не бъде толкова жълт. Да не се подлъгват клиентите, защото много жълтият козунак е направен предимно с оцветители. Когато се правят с истински яйца - козунаците не са толкова жълти", каза технологът Иван Кръстев. За Великден козунакът се продава повече от хляба, но празничният сладкиш тази година ще бъде по-скъп с близо 20%. "Хубавите козунаци се продават от 3, 4 и 5 лв. в зависимост от пазара, грамажа и качеството. През последната година много поскъпнаха суровините. Брашното поскъпна с 20%", заяви председателят на Съюза на хлебопекарите и сладкарите в Бургас Димитър Людиев |
Още по темата: | общо новини по темата: 38 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница |