Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови идеи за следващия Фестивал на меда обсъдиха кмета на Несебър и медопроизводители
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 02.09.2009Коментари ()991
©
Пчелари се срещнаха днес с кмета на Несебър Николай Димитров и изложиха свои идеи за развитие на Фестивала на Меда. Сред предложенията бе да се проведе симпозиум по биологично пчеларство в рамките на следващото издание на форума.

Градоначалникът прие радушно идеите и обеща да се задълбочи сътрудничество между медопроизводителите и общината. Той сподели, че може да бъдат доразвити предложенията, а тяхната реализация да обогати форума, превърнал се в неотменна част от културния облик на Несебър.

Посещението на пчеларите при кмета на Несебър е традиционно и е във връзка с осмото издание на Фестивала на меда в града на ЮНЕСКО. Групата беше предвождана от Кирил Киров - най-изявения медопроизводител в региона. Придружаваха го „Царица на меда" за 2009 година Ели Якофова от Пловдив, подгласничките й Мара Тодорова и Петя Иванова, както и Димо Димов, гл. редактор на в. „Пчела и кошер" и председател на Сдружението по биологично пчеларство. Те поднесоха кошница с мед и пчелни продукти от цяла България, бутилка марково уиски, цветя, както и почетен плакет.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Novi-idei-za-sledvashtiya-Festival-na-meda-obsudiha-kmeta-na-Nesebur-i-medoproizvoditeli-107788
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.