Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МТСП започва масови проверки от днес
Автор: Екип Burgas24.bg 17:03 / 17.08.2009Коментари ()731
©
Министерството на труда и социалната политика започва масови проверки, които целят затягане на контрола и ограничаване на растящия дефицит в Националния осигурителен институт, както и защита в максимална степен на трудовите права на работниците и служителите, съобщи на пресконференция днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Дефицитът на Националния осигурителен институт продължава да расте, каза министър Младенов и уточни, че отчетеният към края на юли дефицит е в размер на 558 млн.лв.

Главна инспекция по труда и Национална агенция по приходите започват проверки в страната по отношение на проблемни фирми, за които има сигнали от служители или синдикати, за хора без трудови договори, за които не се плащат осигурителни вноски и има забавени плащания на работни заплати.

Вторият тип проверки, които ще се осъществяват между Главна инспекция по труда и Държавна автомобилна инспекция са за нерегламентирани превози в страната. Ще има съвместни проверки по отношение на таксиметровите превози и по-точно пренаемането на работници. По данни на таксиметрови превозвачи около 40 000 души са извън цялостната социално-осигурителна мрежа, поясни министър Младенов.

Третият вид проверки ще се извършват съвместно с Министерство на здравеопазването и са във връзка с помощните средства за хората с увреждания. Около 28 млн. лв. се очертава дефицит във връзка с изплащането на помощни средства за хора с увреждания, поясни Младенов. Тази проверка я правим с една единствена цел - да защитим в максимална степен хората с увреждания. Да не бъдат ощетявани от други, които нямат нужда от това, заяви министър Младенов.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/MTSP-zapochva-masovi-proverki-ot-dnes-105530
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.