Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първи сме по отработено време, последни по производителност
Автор: Екип Burgas24.bg 12:47 / 16.08.2009Коментари ()662
Българите доказват по категоричен начин, че повечето часове работа съвсем не гарантира добро качество. Как се случва така че работим по дълго, а пък произвеждаме най-малко в Европейския съюз. Средностатистическият работник у нас се е трудил общо 1832 часа годишно По данни на Европейската фондация за подобряване на условията на труд и живот.

Това поставя българинът в групата на най-дълго работилите в Европейския съюз на 5 място след първенците Румъния и Полша. В класацията по производителност през 2008, обаче сме последни - през 2008 - а тя е 3 пъти по-малко от средната за Общността, показва Евростат.

Данните на националния статистически институт също доказват тезата. Спорде тях за първото тримесечие на 2009 - а година брутният вътрешен продукт на един зает намалява с 3, 1 процента.

Липсата на добър мениджмънт също е огромен минус по отношение на производителността. Изоставаме също и по отношение на квалификацията на кадрите и развитието на новите технологии.

Оказва се също, че продължителността на почивката няма отношение към добрата работа - в Швеция например средният платен отпуск на работник е най-дълъг - 33 дни, а производителността в страната е една от най-високите в Съюза.

Източник: Ekipnews



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Purvi-sme-po-otraboteno-vreme-posledni-po-proizvoditelnost-105355
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.