Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още един проект за Созопол с европари
Автор: Екип Burgas24.bg 14:27 / 11.08.2009Коментари ()372
Осем месеца е срокът поставен за реализацията на проекта за укрепване на свалчището на пътя Маринка, Зидарово, Вършилово. Според кмета Панайот Рейзи обаче този срок е крайно недостатъчен за ангажирането на възложител. Укрепването ще се извършва по модерна технология, с акнери заместващи бетона. Те ще спрат свлачищните процеси, след което предстои подборен дренаж за понижаване на подземните води. Край пътната настилка ще се изкопаят и канали за отвеждане на повърхностните води.

Проектът е на стойност 1 милион лева, които ще бъдат осигурени по оперативна програма „Регионално развитие". „Проекта беше бързо изготвен и също толкова бързо намерихме финансирането му. Радвам се че имахме тази възможност, защото за една община е трудно да отдели 1 млн. лева за подобно укрепване", каза кмета Панайот Рейзи.

Преди година община Созопол се справи и с друг проблем във Вършилово - водата. Сега интереса към селището е особено голям затова и стабилния път и спасяването от свлачища на 300 частни и общински имота в тази отсечска ще спомогне за добрия инвестиционен климат на тези селски райони.

Созопол е сред първенците в страната по подготвени и одобрени за финансиране от ЕС проекти, подобни стартирали са над 10 в крайморската община.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Oshte-edin-proekt-za-Sozopol-s-evropari-104559
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.