Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ЛукОйл Нефтохим направи дарение на Община Камено
Автор: Екип Burgas24.bg 13:45 / 07.08.2009Коментари ()726
© Burgas24.bg
ЛукОйл Нефтохим Бургас  и Община Камено подписаха споразумение за съвместна дейност през настоящата година. На 7 август на официална церемония в заседателната зала на Общината кметът на Камено Стефан Бонев и председателят на Управителния съвет на дружеството Сергей Андронов  поставиха подписите си и по този начин узакониха сътрудничеството между двете администрации.

По силата на договора ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас поема ангажимента да подпомогне със 100 000 лева прояви, чийто организатор е Общината. Финансовите средства, определени в дарението, които дружеството предоставя на Общината, са разпределени за асфалтиране на пътища, изграждане на детски и спортни площадки, за обезпечаване на мероприятията, свързани с юбилея на Община Камено през м. септември и др. Общината и дружеството ще действат в съдружие при възникнали екстремни ситуации или природни бедствия. Двете администрации ще си оказват съдействие и при зимното поддържане и снегопочистване на пътната инфраструктура в прилежащия регион.

„Доброто двустранно сътрудничество датира още от времето, когато започна строежът на предприятието. През всичките тези години поддържахме добри и коректни взаимоотношения, защото наличието на такова крупно предприятие до голяма степен дава сигурност не само на Общината, като развиваща се в индустриално отношение Община, а и на хората които работят на площадката на ЛУКОЙЛ Нефтохим. Винаги сме намирали разбиране от страна на ръководството на предприятието в решаването на различни проблеми, за което благодаря", каза кметът на Камено Стефан Бонев.

След като официално узакониха споразумението, Сергей Андронов заяви, че въпреки условията на икономическа криза ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас няма да се откаже от благотворителната си дейност, тъй като днешното събитие е част от последователната социално отговорна политика на дружеството спрямо общините и населените места, в които развива своята дейност. „Убеден съм, че нашите взаимоотношения ще продължават да се развиват и в бъдеще", допълни още г-н Андронов.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/LukOil-Neftohim-napravi-darenie-na-Obshtina-Kameno-103991
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.