Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СДС Царево: Общината харчи безодговорно парите от бюджета в условия на криза
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 03.08.2009Коментари ()765
©
Общинската управа на Царево харчи безотговорно парите от бюджета в условия на криза, алармира общинският съветник от СДС Людмил Николов. Съвсем скоро най-южната община ще бъде изправена пред фалит, смята синият общински съветник.

„Управляващите в Царево започнаха обекти за милиони левове, които не са планирани в бюджета за тази година и не са гласувани от Общинския съвет. В същото време Общината трупа дългове, които до този момент възлизат на 7 млн.лв. ", посочи Николов. Той определи като лош мениджмънт гласувания банков заем от 3 млн. лв. за община Царево, който ще ощетява общинския бюджет през следващите 10 години.

Кметът на Царево Петко Арнаудов да отговори на кои фирми Общината дължи 7 млн.лв. , очакват ли се средства от спечелени и защитени проекти по Европейски програми до края на годината, какви са очакваните приходи до края на 2009 година, настояват от СДС Царево.

Община Царево няма сериозна антикризистна програма, твърди още Людмил Николов. „На последното заседание на Общинския съвет администрацията представи такава. Тя обаче има единствено пожелателен характер. Що за антикризистни мерки ще се вземат тепърва, след като съвсем самоволно се харчат пари над приетия в бюджета разход", недоумява Людмил Николов.

От СДС Царево настояват общинската администрация да направи подробен финансов анализ на приходите и разходите в общинския бюджет пред местния парламент преди да бъде изтеглен банковия заем



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/SDS-Carevo-Obshtinata-harchi-bezodgovorno-parite-ot-byudzheta-v-usloviya-na-kriza-103306
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.