Официално бе открит митнически пункт Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 03.07.2009Коментари ()764
Пунктът е разкрит на основание на заповед на министъра на финансите от 19.12.2008 година и ще обслужва най-южното пътническо - яхтено пристанище в България. 

Митнически пункт Царево ще даде възможност преимуществено да се обработват корабите с нетърговска цел, които напускат или навлизат в българските териториални води. 

През лятото на 2008 година по заявка са осъществени 54 входящи и изходящи проверки на плавателни съдове като за целта са командировани служители от митница Бургас. От началото на туристическия сезон вече са извършени над 30 проверки. Анализите показват, че след разкриването на митническия пункт броят и пътуванията на плавателните съдове ще се увеличат многократно. 
 
Митническият пункт и контролно-пропускателният пункт в Царево бяха открити с тържествена церемония и водосвет.

На откриването присъстваха министърът на финансите Пламен Орешарски, Веска Караманова - временно изпълняваща длъжността областен управител на Бургас, Людмила Елкова - директор на дирекция „Данъчна политика" в Министерството на финансите, директорът на Агенция „Митници" Христо Кулишев, както и главен комисар инженер Красимир Петров - директор на Главна дирекция „Гранична полиция".

Откриването бе организирано от община Царево, като кметът на града Петко Арнаудов пръв приветства официалните гости и гражданите. Кмета получи подарък от Христо Кулишев - почетен плакет на Агенция „Митници".

Митнически пункт Царево е част от структурата на Регионална митническа дирекция Бургас. Пунктът ще работи в непрекъснат режим. Вече са назначени 9 митнически служители, които ще работят на 12-часови смени. 

Началник на митническия пункт е Саркис Бахчеджиян


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Oficialno-be-otkrit-mitnicheski-punkt-Carevo-98526
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.