Повдигнаха обвинение срещу стрелеца от Иракли
Автор: Екип Burgas24.bg 10:06 / 03.07.2009Коментари ()1114
© Burgas24.bg
Обвинение в убийство повдигнаха вчера разследващи на 55-годишния столичанин Тодор Д., който застреля младеж на къмпинг Иракли.

Вчера окръжни магистрати му наложиха постоянна мярка "задържане под стража".
Към 22,30 ч. в понеделник, след спор за място за палатка и последвал побой, бе застрелян 21-годишният Григор Николов от София.

За стрелбата бе задържан 55-годишният софиянец Тодор Д. До вчера по обед все още срещу него не бе повдигнато обвинение. Пред полицаите мъжът твърдял, че е стрелял във въздуха с газов пистолет, който предал доброволно.
От огнестрелната рана на убитото момче обче стана ясно, че то е простреляно с боен пистолет.

Трийсет полицаи с металотърсачи претърсиха плажа на Иракли,но но не откриха нищо. Най-вероятно стрелецът е успял да се отърве от пистолета веднага след нелепото убийство, като член на компанията му го е изнесъл от къмпинга, смятат криминалисти. Не е изключено също оръжието на убийството да е изхвърлено в морето.

По случая са назначени шест експертизи, взети са натривки за барутни частици на няколко човека от двете враждуващи компании, прибрани са и техни дрехи за изследване, каза още Стайко Манев.

В памет на убитото момче бе концертът за Джулая на Иракли миналата нощ.


"Познавах Григор, защото той идваше редовно на Иракли. Беше младо и културно момче, не беше наркоман, нито скандалжия. Защо някои ходят на къмпинг с оръжие? Това е място, изпълнено с красота и енергия", сподели Любомира Стойчева от София.

21-годишният младеж и аверът му си харесали място за бивак след устието на р.Вая, на метри от бяла шатра, в която почивала компанията на 55-годишния Тодор Д. Мъжът се опитал да изгони младежите, като казал, че мястото е запазено. Това предизвикало младежите и тогава Тодор насъскал срещу тях три ротвайлера. Страстите се нажелили, младежите започнали да хвърлят камъни по палатката на столичанина, стигнало се и до бой.

Според очевидци точно тогава 55-годишният Тодор взел пистолет от багажа си и отишъл в бивака на младежите. "Казахме му да махне пистолета, а той извика: "Кви сте, ще ви застрелям всичките". Самото прострелване не видях, защото за малко се бях прибрал в палатката. Точно тогава чух два изстрела. Изскочих навън - Григор лежеше на земята. Не повярвахме, че е мъртъв. Развикахме се "Убийци, убийци" и по-възрастните мъже от компанията на този с пистолета се разбягаха", сподели Марин Стоянов, чиято палатка била в същия бивак, на метри от тази на убитото момче.

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 16
07.09.2010 »
21.04.2010 »
21.04.2010 »
21.04.2010 »
20.04.2010 »
20.04.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Povdignaha-obvinenie-sreshtu-streleca-ot-Irakli-98436
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.