На 7 юли правят безплатни изследвания за СПИН в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 08:50 / 03.07.2009Коментари ()551
В мобилен кабинет екип на РИОКОЗ ще изследва и консултира безплатно всички желаещи да установят своя ХИВ - статус на 7.07.2009г. от 10.30 ч. до 12.30 часа в град Обзор, ул.,,Рибарска" - на паркинга до Амфитеатъра, и в град Несебър от 14 часа до 16.30 часа на входа на Северния плаж, пред водната пързалка. Тестването се извършва с бърз тест за ХИВ, който отчита резултатите в рамките на 10 мин.

Тази инициатива, с която се отбелязва Световния ден за борба с наркоманиите, е част от лятната Антиспин кампания ,,Ваканция без риск"- насочена към младите хора.
Идеята е възможно по-голям брой хора да узнаят истината за наркотиците и да разберат, че светът без дрога дарява живот и е най-хубавото място за живеене! Важно е да се осъзнае, че при венозното инжектиране на наркотик се пренасят болести.

В България близо 60% от зависимите, които използват общи игли и спринцовки при инжектиране на наркотици са заразени с вируса на хепатит С или вируса на СПИН. Целта на тази кампания, организирана със съдействието на община Несебър, е да се популяризират услугите по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН.

За повече информация:

Тел.0554/29367 - Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и отдел ,,Здравеопазване и социални дейности" към община Несебър


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Na-7-yuli-pravyat-bezplatni-izsledvaniya-za-SPIN-v-Nesebur-98407
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.