Кен Хенсли: Празникът July Morning да стане национален празник
Автор: Екип Burgas24.bg 10:47 / 01.07.2009Коментари ()664
Празникът на свободния дух July Morning да стане национален празник в България предложи създателят на песента Кен Хенсли в Бургас. Хенсли пристигна в морския град заради първото юлско утро и бе посрещнат от хиляди фенове часове преди изгрева, за да изпълни любимите на поколения незабравими хитове.

Хенсли и група Сънрайз се събраха за първия July Morning с концерт в Бургас. Часове преди него за Календар великият музикант от "Юрая хийп" се обърна към хората с послание:

"Грижете се един за друг и не докосвайте дрогата, аз съм против това хората да взимат наркотици, самият аз 15 години от живота си бях подвластен на кокаина и знам каква сериозна е вредата от него", заяви Хенсли.

Музикантът призова всеки, който желае посрещането на изгрева да се превърне в национален празник да сложи своя подпис на петиция инициирана от група "Сънрайз" и подкрепена от него самия. След повече от 38 години идеята за Джулая е по-жива от всякога. Тя е един вид бягство от всекидневните трудности и ограничения. Тя е и протест срещу бариерите и се явява пълно освобождаване на личността.

"В Бургас слънцето изгрява най-красиво, защото Бургас е най-красивия град и тук е най-красивото крайбрежие", разказа Таня минути след изгрева на слънцето.

"Всеки път емоцията е различна, завладяваща. Това е петият изгрев в живота ми", допълва още тя.
За втора поредна година община Бургас организира July Morning и обещава.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Ken-Hensli-Praznikut-July-Morning-da-stane-nacionalen-praznik-98105
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.