Чудотворна икона от Украйна пристигна в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 30.06.2009Коментари ()542
©
Чудотворна икона на Св. Богородица, наречена „Погледни на моето смирение", дойде днес по обед в Несебър. Тя бе посрещната от кмета Николай Димитров, секретаря на общината Ели Кирилова, от отец Петър и отец Димитър, от духовни лица, граждани и туристи пред портите на стария град. С хоругви, църковни песни и литийно шествие по улиците светинята достигна до църквата „Св. Успение Богородично", като по пътя й десетки християни й се поклониха. Много от туристите запечатаха нейното преминаване на снимка, а някои от тях направиха и любителски видеоклипове.
В храма пред иконата се поклониха множество миряни, сред които и кметът на общината Николай Димитров. След това Негово Високопреподобие наместника на Веденския манастир архимандрит Дамян разказа на присъстващите християни историята на иконата и на киевския манастир.
24 часа ще бъде отворен храма „Св. Успение Богородично", в който ще можем да се поклоним и да докоснем светинята. Тази чудотворна икона, която е обиколила цяла Украйна, Русия и Молдова, идва за първи път в страната ни и е придружена от духовници от Свято - Веденския манастир в района на Киевско- Печорската лавра.

Гостуването на светинята е осъществено със съдействието на община Несебър, която има желае да се превърне в център на религиозния и поклонническия туризъм.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Chudotvorna-ikona-ot-Ukraina-pristigna-v-Nesebur-98032
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.