Рев на мотори ще огласи “Слънчев бряг”
Автор: Екип Burgas24.bg 13:20 / 25.06.2009Коментари ()656
© Burgas24.bg
Първото състезание по Супермото в градска среда ще се проведе този уикенд в Слънчев бряг. Около 50 състезатели от България са заявили участие. Надпреварата за купата "Grand Prix Sunny Beach" се провежда по случай златния юбилей на курортния комплекс с генералното спонсорство на "Слънчев бряг" АД. Купите за призьорите са специална изработка от месинг, направени от несебърския скулптор Йордан Йорданов.

Тренировките на първото състезание по Супермото в градска среда ще бъдат от 9 до 12 часа в събота (27 юни) в курортен комплекс Слънчев бряг. По- късно същия ден ще се проведат квалификациите от 17,30 до 19 часа, след което е официалното откриване пред х- л Европа. В неделния ден ще започнат загряващите обиколки от 9 часа, а час по- късно (в 10 часа) започват първите маншове. Официалното награждаване ще се проведе в 13,30 часа.

Състезанието е на затворена писта и се провежда в пет класа: Супермото Junior 65сс и 85сс; Супермото до 450сс; Супермото Open; Супермото ATV. Трасето е в една от най- атрактивните части на Слънчев бряг- около х- л "Европа", дискотека "Лазур", х- л "Феникс", х- л "Поморие" и х- л "Несебър". Има специално изработена рампа за скокове, което ще бъде една от най- големите атракции.


По- известните пилоти, които ще участват, са Росен Тончев от "Несебър мото", Калин Кулев, Александър Георгиев, Ангел Караньотов, който е син известната актриса Аня Пенчева.

Организатори на първото състезание в градска среда са "Несебър мото" и Българската федерация по мотоциклетизъм.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Rev-na-motori-shte-oglasi-Slunchev-bryag-97240
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.