748 души с отнети книжки заради шофиране след употреба на алкохол
Автор: Екип Burgas24.bg 11:09 / 16.06.2009Коментари ()481
© Burgas24.bg
748 души засечени от служителите на КАТ в Бургаски регион да карат колите си след злоупотреба с алкохол, станаха пешеходци, след като шофьорските им книжки са били отнети, съобщиха от полицията. Водачите, застанали зад волана на градус, са били спипани по пътищата в Бургаско само в рамките на пет месеца.

Голяма част от провинилите се са на възраст под 25 години, с минимален стаж зад волана. Сред тях имало младежи, които управлявали автомобилите без шофьорска книжка. "Нека водачите да се държат като европейци на пътя.

Да карат внимателно и безопасно - без рискови изпреварвания, без да натискат газта до дупка, без да употребяват алкохол, когато са решили да се отправят напът. Защото само нашите усилия да осигурим безопасността по пътищата не са достатъчни. Необходимо е промяна в отношението и на самите шофьори.

Само в Бургас средно на ден засичаме по двама шофьори, управлявали колите си с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, което е подсъдно. Има седмици, в които техният брой достига до 20", казва шефът на КАТ-Бургас Йонко Тончев.

Източник: в. "Морски Труд"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/748-dushi-s-otneti-knizhki-zaradi-shofirane-sled-upotreba-na-alkohol-95682
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.