Дружество за защита на птиците спечели 100 000 лева финансиране
Автор: Екип Burgas24.bg 15:18 / 10.06.2009Коментари ()400
Проектът на БДЗП „Глас и взор за застрашените птици" спечели финансиране по програмата на М-Тел ЕКО Грант. Основната цел на проекта е повишаване на информираността и обществената подкрепа за египетския лешояд и тръноопашатата потапница, като основен начин за ефективното им опазване.

Идеята е да се финансират проекти, защитаващи каузата за опазване на българската природа. Част от тях са насочени към опазване на определени растителни и животински видове, а други към информиране на обществеността за проблемни области на екологията. Общата сума, която е разпределена между одобрените участници е 100 000 лв.

Проектът на Бургаското дружество за защита на птиците ще продължи седем месеца. Сред основните дейности заложени в него са провеждане на две природозащитни бригади в два ключови района - Източните Родопи и Бургаските влажни зони и изнасяне на мултимедийни презентации за заплахите, начина на живот и нуждата от опазване на египетския лешояд и тръноопшатата потапница в училищата в Източните Родопи и Бургас.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Druzhestvo-za-zashtita-na-pticite-specheli-100-000-leva-finansirane-94825
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.