Бургас се включва за пети пореден път в инициативата „Нощ в музея”
Автор: Екип Burgas24.bg 12:37 / 16.05.2009Коментари ()943
©
Регионалният музей в Бургас ще се включи днес /16 май, събота/ за пета поредна година в европейската инициатива „Нощ в музея". Гражданите и гостите на града ще могат от 17.00 до 24.00 часа днес безплатно да посетят и четирите експозиции на музея - историческа, археологическа, природонаучна и етнографска.

Нощта на музеите в Бургас ще започне от 17.00 часа с изложба на археологическите открития на Регионалния Бургаски музей направени през изминалата 2008 година. Гостите ще могат да разгледат любопитните находки в Археологическата експозиция на ул. „Богориди" № 21. От 17.30 часа в същия отдел на музея ще бъдат изложени за наблюдение „Новият живот на античните саркофази" и „Нощно ателие на открито за консервация и реставрация на музейни експонати от камък".

В Природонаучната експозиция на ул. „Фотинов" № 30 от 18.00 часа ще бъде открита изложбата от фото-импресии на Иван Арабаджиев - „Да не залезе красотата около нас".

За истинска тържественост на празника ще допринесат децата от танцовите състави „Звездички" при училище „Св. Климент Охридски" и „Зорница" от гимназия за преподаване на немски език „Гьоте" с художествен ръководител Николай Парушев. Те ще изпълнят танцовия спектакъл „Българска сватба", който зрителите ще могат да наблюдават от 19.00 часа в Етнографския комплекс на улица „Славянска" № 69.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Burgas-se-vklyuchva-za-peti-poreden-put-v-iniciativata-Nosht-v-muzeya-90610
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.