Инициативния комитет: Общината с цинични манипулации за ул. "Цар Симеон"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 30.04.2009Коментари ()1070
След днешната среща между 260 бургазлии, живеещи на улица "Цар Симеон I" в Община Бургас, от Инициативният комитет за защита на зелената среда, които бяха основната причина за спиране на ремонта излезнаха с официално обръщение до медиите и обществеността. Публикуваме съобщението от инициативния комитет :

Дълго време се въздържахме от подобен акт, но считаме, че това е крайно наложително, поради продължаващите цинични манипулации от страна на Община Бургас, както и на „специални" клакьори на едно невероятно беззаконие, каквото е обезлесяването на града. Инициативният комитет за защита на зелената среда в Бургас е длъжен да информира обществеността и всички медии за това, че:

1. Масовата сеч на дърветата по ул."Цар Симеон I" е спряна от съда поради това, че се извършвав нарушение на законите на Република България. Никой в държавата ни, дори и един Кмет няма право да изкопае една улица незаконно, да я обезлеси и после да хвърля вината за собствените си безобразия на гражданите, които искат едно единствено нормално нещо - да живеят в законова и демократична държава..

2. Жалбата срещу изсичането дърветата не е една, а са три колективни жалби, под които стоят подписите на около 60 граждани, голямата част от които живеят, или работят именно на ул."Цар Симеон I".

3. Отделно Инициативния комитет разполага с около 600 подписа срещу изсичането, които ще предостави в съда, както и на медиите при проявен интерес. Ние не сме „група еколози", както ни квалифицира Стефан Диомов, а граждани на Бургас и България, които няма никога да се примирим с тоталитарни, диктаторски и незаконни действия. Инициативният комитет изразява именно интереса на гражданското общество, чийто представител е, а не собствената си лична изгода от „наводненото мазе".

И накрая лично към г-н Диомов:

Скъпи г-н Диомов, не сме очаквали от Вас да забъркате, или да оставите да забъркат името Ви в една толкова нечистоплътна и позорна далавера!

Ако сте толкова загрижен за улицата на която живеете не само Вие, а и много от нас г-н Диомов, трябваше да насочите гнева си към безцеремонното отношение на Кмета и служителите му, когато ние апелирахме да бъде обсъдено изсичането на дърветата още преди месец. Никой не се допита нито до вас, нито до нас, когато багерите и резачките превърнаха красивата някога улица в лунен пейзаж.

Ако трябва да приемем Вашата и на Общината логика, то това означава тотално обезлесяване на град Бургас за поколения напред. Винаги съществуват различни личностни интереси и възгледи. Именно затова човешката цивилизация е измислила законите и те са единствен символ и балансьор на обществения интерес, дори и той да противоречи понякога на нашите собствени, лични и егоистични предпочитания.

Ако Вие настоявате да се изсече Бургас, г-н Диомов, защото на Вас дърветата лично Ви пречат, то ние, които също живеем и работим на тази улица, както Вас, искаме да има дървета, само че никой не ни попита, когато ги изсече. Нашите съмишленици търпят по-голяма лична вреда от сегашното състояние, отколкото Вие и дори много от тях фалираха, заради ужасното сегашно състояние, което започна много преди сечта и продължава много след изсичането, когато вече няма дървета, които да „пречат".

Именно затова и Вие и Ние и тези, които разораха града ни, сме длъжни и трябва да се съобразяваме със законите. Това е единственият коректив, който е справедлив за всички

Никъде няма закон, или разпоредба, че дърветата не позволяват да се извърши един нормален ремонт на една улица. Ако в Бургас няма специалисти, които могат да ремонтират улиците, без да изкореняват, ние сме готови да намерим такива от други градове, или дори развити страни такива, които могат да поправят улични платна, да спазват законите и да не изсичат дърветата, както и да превръщат един цял град в прашна и разорана пустиня за години.




Още по темата: общо новини по темата: 109
21.08.2012 »
16.08.2012 »
13.08.2012 »
30.07.2012 »
27.07.2012 »
23.07.2012 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Iniciativniya-komitet-Obshtinata-s-cinichni-manipulacii-za-ul-Car-Simeon-88527
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.