ДПС прави фалшива подписка за регистрация на "Синята коалиция"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:36 / 30.04.2009Коментари ()452
Фалшива подписка за самостоятелна регистрация на СДС в ЦИК e започнала и в Айтос, предупреди председателят на общинската структура на сините в града Петър Янев. Нелегалната подписка, подвеждаща симпатизантите на „Синята коалиция" е засечена в ромския квартал „Странджа".

Подписката призовава местните да дадат своя глас за регистрацията на СДС пред ЦИК-ЕП (за изборите за ЕП) и е събирана от роми, ангажирани от общински съветници от ДПС в Айтос, установили представители на местната синя организация.

„ДПС не се спира пред нищо, за да манипулира хората и да попречи на влизането на „Синята коалиция" в европейския и национален парламент, каза Петър Янев. Той призова гражданите да не се подписват под фалшиви документи.

Официалната подписка за регистрирането на СДС и ДСБ за евроизборите и парламента стартира утре и е под името на „Синята коалиция". Това не е единствения случай, в който се събират фалшиви подписи. В началото на седмицата националният предизборен щаб на „Синята коалиция" сезира ЦИК за провеждане на нелегални подписки в Разград и Велико Търново.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/DPS-pravi-falshiva-podpiska-za-registraciya-na-Sinyata-koaliciya-88479
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.