Общината да се погрижи за просията в Несебър, настояват от ДЕЛА
Автор: Екип Burgas24.bg 13:34 / 28.04.2009Коментари ()420
©
Незаконни палаткови лагери се изграждат на територията на община Несебър. Повечето от тях са в района на кв. "Черно море". Сигнали за тези нередности са постъпили в централата на ПП ДЕЛА. Незаконно настанилите се граждани пристигали с коне, които се движат свободно в района на град Несебър и създават предпоставки за пътно- транспортни произшествия, алармира председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев. Новодошлите замърсяват околната среда.

"Най- сериозният проблем обаче е, че тези хора използват децата си за просия на обществени места", сигнализира Атанас Терзиев.

Всяка година се провеждат специализирани полицейски операции за издирване на малолетни и непълнолетни, които просят, скитат и проституират. Тези акции се провеждат всеки летен сезон в курортния комплекс Слънчев бряг и в Несебър. Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица организираха кампании "Не! На просията". Справки в полицията сочат, че над 180 лица са изгонени само за миналия сезон. Полицаите се жалват, че просията не е наказуема, а само подтикването към нея. В Наредбата за обществения ред на община Несебър просията също не е регламентирана.

Според председателя на ПП ДЕЛА Атанас Терзиев има законови механизми, които могат да бъдат приложени в момента. Тези незаконни палаткови лагери могат и трябва да бъдат премахнати веднага.

"Вместо да се чудим как да информираме туристите да се пазят от деца- просяци, трябва да бъдат взети превантивни мерки сега", смятат от ДЕЛА.

Председателят на несебърската политическа партия Атанас Терзиев изпрати сигнала до кмета на община Несебър и до началника на РУ на МВР в града



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtinata-da-se-pogrizhi-za-prosiyata-v-Nesebur-nastoyavat-ot-DELA-88124
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.