Дискусия под мотото "Без цвят срещу насилието" се проведе в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:56 / 17.04.2009Коментари ()554
©
Под мотото "Без цвят срещу насилието" протече дискусията инициирана от местната структура на Жени ГЕРБ по проблемите свързани с домашното насилие. Участие по темата взеха представители на асоциация "Деметра", дирекция соц. подпомагане, представители на ОД на МВР в града, както и ресорът по соц. дейности към местната общинска администрация.

Проблемът с домашното насиле съществува и подобни дискусии и инициативи са от полза не само на жертвите на подобен род престъпления, но и на институциите ангажирани с проблема и на нас политиците, заяви Антоанета Събкова от женската структура на ГЕРБ- Бургас.

Тенденцията, която се наблюдава в последните няколко години-насилието у дома да се пази в тайна, се измества от фокус. Причина за това са и последните законодателни промени, каза от своя страна юристът от ПП ГЕРБ-Бургас Златина Дукова.

Кметът Димитър Николов също взе у
©
частиое в кръглата маса на жените от ГЕРБ. Той обеща да вложи целият ресурс на ръководената от него община в борбата срещу домашното насилие. Николов апелира към нетърпимост към подобен род престъпления.

В дискусията инициирана от дамите от ГЕРБ в града на една маса днес седнаха представители на политическата сила, местна и държавна власт, за да обединят усилия в борбата с тихата война у дома, в превенцията и закрилата на многобройните и жертви.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Diskusiya-pod-mototo-Bez-cvyat-sreshtu-nasilieto-se-provede-v-Burgas-86617
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.