Областният събра институциите на работна среща по проблемите на туризма
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 17.04.2009Коментари ()698
© Burgas24.bg
Регионална среща по проблемите на туризма започна в сградата на Областна администрация. Тя се провежда по инициатива на областния управител Любомир Пантелеев. Такива срещи, координиращи действията на всички институции и организиации, свързани с развитието на туризма по Южното Черноморие се провеждат от 1998 г насам.

В работната среща участват представители на държавната власт, на общините в областта, представители на бизнеса, както и някои децентрализирани структури - ОД на МВР - Бургас, ТД на НАП - Бургас, Летище, Морска и Пристанищна администрация, Регионална митническа дирекция - Бургас, Гранична полиция, Комисия за защита на потребителите, туроператори.

В момента участниците в срещата дискутират основно проблемите, свързани с визовия и митнически режим, наложен на гражданите на държавите, които не членуват в ЕС- Русия, Беларус, Украйна, Узбекистан и Казахстан. Тема на разговори предстои да бъдат концесията на плажните ивици, движението на малки плавателни съдове в акваторията на Бургаския залив и по Черноморското крайбрежие.

Ще бъдат дискутирани и последните промени в Закона за туризма. Няма да бъдат подминати и проблемите, свързани с рекламата на българските курорти и участието на туроператори и общини в национални и международни туристически борси.   



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastniyat-subra-instituciite-na-rabotna-sreshta-po-problemite-na-turizma-86540
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.