Пристигнаха първите туристи на Летище Бургас, чакат сезон като миналогодишния
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 14.04.2009Коментари ()649
С първия чартърен полет за сезон Лято -2009 снощи на Летище Бургас пристигнаха 145 туристи от Израел. Те ще почиват на предсезонни цени в хотели на Слънчев бряг. По традиция първия гост за сезона в Бургас се посреща с цветя и подаръци от ръководството на летището.

Тази година това бе 20 годишната студентка Дова и приятелят й Шайн. Въпреки, че Бургас ги посрещна с температура от 8 градуса те не скриха радостта си, че ще почиват на българското черноморие. През това лято се очаква сериозен интерес от страна на израелски туристи към нашите черномороски курорти. Миналата година интересът на туристи от тази дестинация бе забележителен, но тази година се очаква още по-сериозен ръст.

Възстановява се интереса към българското черноморие от Полша и Норвегия. Заради икономическата криза обаче ще има отлив на туристи от доскоро основни за страната ни пазари. Великобритания и Русия, където има сериозна девалвация на валутата посещението в страната ни не е толкова атрактивно,но за европейските страни няма проблеми.

Според ръководството на Бургаското летище не е преодолян спада на записвания от 20 %, който бе регистриран в началото на годината. В момента е под 10%, и ако продължава така вероятно през настоящото лято ще се отчете сезин като миналогодишния.

Според директора на Бургаското летище Калин Барзов тази година записванията за почивки ще стават в последния момент, и това налага по-голяма гъвкавост от страна на хотелиери и на туроператори.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pristignaha-purvite-turisti-na-Letishte-Burgas-chakat-sezon-kato-minalogodishniya-85937
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.