Акция на полицията! Спипаха двама сливналии с канабис и над 550 растения коноп!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:54 / 13.02.2019Коментари ()1897
©
На 12 февруари в ОД МВР Сливен е започнало разследване по досъдебно производство в  хода на което прокурор при ОП-Сливен е повдигнал обвинение срещу Веселин К. и Антон Х. и двамата от Сливен, за това че на същата дата в апартамент в Сливен без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, като съизвършители държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 70 бр. коноп /марихуана/. Това е престъпление по чл.354а ал.І изр.1 предл.4 вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

Освен това в неустановена дата до 12 февруари и на горепосоченото място в съучастие като съизвършители отглеждали 263 бр. растения коноп /марихуана/ в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Това е престъпление по чл.354в ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК и

От неустановена дата до 12.02.2019г. в избено помещение на сграда в Сливен в съучастие като съизвършители отглеждали 293 бр. растения коноп /марихуана/ в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Това е престъпление по чл.354в ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Веселин К. и Антон Х. в извършване на инкриминираните тежки умишлени престъпления.

Предстои ОП-Сливен да внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Akciya-na-policiyata-Spipaha-dvama-slivnalii-s-kanabis-i-nad-550-rasteniya-konop-849337
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.