ОУ „Васил Априлов” в Бургас издирва бивши учители за юбилейна годишнина
Автор: Екип Burgas24.bg 11:13 / 01.04.2009Коментари ()986
Петдесет години от създаването си ще отбележи през април ОУ "Васил Априлов"-Бургас. Учебното заведение има славата на едно от най-добрите в града. Стабилна подготовка и високо качество на образованието са запазената марка на училището. Ученици, родители и учители работят успешно в екип, което е предпоставка за постигане на отлични резултати в обучението и спорта.

Поредица от събития ще бъдат организирани във връзка с честването на юбилея, който съвпада и с 220 години от рождението на патрона на училището Васил Априлов. Подготовката за тържествата, предвидени за периода 21-30 април, включва и издирване на бивши директори и учители заели място в историческия регистър на училището.

„До момента сме установили връзка с над 40 бивши преподаватели от цялата страна, които са били част от учителския екип през годините. Ще се радваме, ако поне половината от тях успеят да пристигнат за тържествения съвет. Ще бъде чест тези истински будители да бъдат с нас на празника"- съобщи г-жа Марияна Стефанова, директор на ОУ "Васил Априлов".

6-ма директори са били начело на бургаското учебно заведение за 50 години. Двама от бившите вече ръководители ще присъстват на тържествата.

Поставяне на барелеф на Васил Априлов, откриване на историческа сбирка и издание на юбилейния вестник „Априловци" са част от плануваните мероприятия. Предвижда се и междуучилищен турнир за купата на ОУ „Васил Априлов".

По време на конференцията „Моето родно училище" ще бъдат наградени най-добрите участници в конкурсите за есе, стихотворение, рисунка и мултимедийни презентации по темата.

Кулминацията на честванията ще бъде на 30 април по време на тържествения концерт в дома „Лукойл", на който ще бъдат поканени и всички бивши възпитаници на училището.

В момента в ОУ „Васил Априлов" се обучават 622 ученици от 1-ви до 7-ми клас. Те са разпределени в 25 паралелки. От три години в учебното заведение има и една подготвителна предучилищна група.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/OU-Vasil-Aprilov-v-Burgas-izdirva-bivshi-uchiteli-za-yubileina-godishnina-83925
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.