Румяна Желева: ГЕРБ си поставя за цел да остане първа политическа сила след изборите на 7-ми юни
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 28.03.2009Коментари ()488
©
„ГЕРБ си поставя за цел да остане първа политическа сила в Европейския парламент след изборите на 7 юни", заяви бургаският евродепутат Румяна Желева по време на семинар, посветен на предстоящите евроизбори. Във форума участваха членове на общинските структури на ГЕРБ в Бургаска област.
Желева цитира социологически проучвания, според които българските граждани възлагат по-голямо доверие на европейските институции отколкото на българските. 58% е доверието в Европейския парламент две години след членството ни в ЕС, 17% одобряват правителството и само 11 % - българския парламент, сочат данните на НЦИОМ.

„Това е голяма отговорност и показва, че имаме спешна нужда от установяване на европейските практики в българския обществен и политически живот у нас", отбеляза Румяна Желева.

Основното притеснение на Брюксел остава, че все още няма убедителни резултати в борбата с корупцията на високо ниво и организираната престъпност, напомни Желева.
Една от успешните европейски практики, които трябва да бъдат въведени в България е закон за публично-частното партньорство.

"Вече толкова години няма нормативна уредба за публично-частното партньорство и концесиите, както и всички останали практики се превърнаха в синоними на корупция" , коментира Румяна Желева. Според нея публично-частното партньорство е един от успешните финансови инструменти за осигуряване на инвестиции. Законът ще даде допълнителна възможност за развитието на икономиката в условията на криза, допълни Желева.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Rumyana-Zheleva-GERB-si-postavya-za-cel-da-ostane-purva-politicheska-sila-sled-izborite-na-7-mi-yuni-83392
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.