2000 лева еднократна помощ ще получават в Созопол за новородено
Автор: Екип Burgas24.bg 17:29 / 27.03.2009Коментари ()7386
© Burgas24.bg
2 хил. лева еднократна помощ за всяко новородено се плащат на родителите в Созопол. Въпреки нарастващата финансова криза местната администрация е намерила начин да прокара една изключително добра социална политика. Право да получават еднократната помощ имат родители над 16 години, но ако до 3 месеца след раждането на детето подадат заявление за това в общината. "Парите се дават на две вноски. Изисква се бележка от личния лекар, че детето е добре и се полагат грижи за него, както и че не е дадено в дом", каза Красимира Германова-председател ОбС Созопол. Целта на помощта е не само финансовото подпомагане на родителите, но и повишаване раждаемостта в общината, както и задържането на младите хора в нея.

"Това си е един вид насърчаване, защото грижите около едно дете са много като почнем от памперсите, храна и т.н.; "Държавната помощ стига за не повече от два дни, а две хиляди лева са доста сериозна сума", е мнението на родителите.

До този момент Община Созопол е помогнала на над 100 семейства. Освен еднократната подкрепа, във всички селища към созополска община както и в самия град, родителите ползват детската забавачка абсолютно безплатно. Съвсем скоро градът ще се сдобие и с млечна кухня.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/2000-leva-ednokratna-pomosht-shte-poluchavat-v-Sozopol-za-novorodeno-83298
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.