Наградиха ученици за успешно обучаване на връстници в сексуална превенция
Автор: Екип Burgas24.bg 12:33 / 10.02.2009Коментари ()432
© Burgas24.bg
Доброволци от "Центъра за сексуално здраве" към Професионална гимназия по туризъм - Бургас бяха отличени за успешната си дейност по обучение на свои съученици и връстници в сексуална превенция. Наградите им бяха връчени от евродепутата доц. Маруся Любчева.

Доброволческия център в бургаското учебно заведение съществува от 2001г.Открит със съдействието на доц. Маруся Любчева, и е единствения по рода си в страната. Като доброволци, през всички тези години, са преминали стотици ученици на гимназията. Тази година, младежите са получили възможността да обучат свои връстници от прилежащи селища на Община Бургас. През курс са преминали ученици от Ветрен, Банево, Рудник и Д. Езерово. Последните два бургаски квартала са избрани заради по-големия брой на на представители от малцинствените групи, които имат особено сериозна нужда от обучение за сексуална превенция.

Високата мотивация на младите хора, с активната подкрепа от страна на учители, родители и обществени личности, ще доведе до по-успешни резултати в борбата срещу трафика на хора и насилието над личността, смята доц. Маруся Любчева . Според нея младите хора са активни, заинетресовани и възрастните и хората с възможности трябва да ги подкрепят.

Паралелно работата си по обучение на свои връстници в сексуална превенция, учениците изучават като СИП - форма здравно образование по националния проект на Здравното министерство и Министерството на образованието и науката и участват в „Антиспин" национални кампании.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nagradiha-uchenici-za-uspeshno-obuchavane-na-vrustnici-v-seksualna-prevenciya-76672
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.