Машините на Леонардо идват в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 02.02.2009Коментари ()893
©
На финалната права са организационните дейности за предстоящото гостуване на изложбата с техническите изобретения на Леонардо да Винчи в Бургас. Община Бургас установи контакт с властите в град Винчи, където е роден най-енциклопедичният представител на ренесансовите творци. В отговор бе предоставена информация за пътните разходи, застраховката и необходимите условия за безопасното пребиваване на експозицията в Бургас.

Предстоящото гостуване на макетите - точно копие на Леонардовите машини, бе обсъдено и днес /2 февруари/ в разговор между зам.-кмета на община Бургас Йорданка Ананиева, италианския посланик у нас Н. Пр. Стефано Бенацо и д-р Ецио Пераро - директор на Италиански културен институт в София.

По време на разговорите стана
©
дума и за подреждането на изложба, посветена на Пинокио - един от най-популярните герои в детската литература. Доуточняват се и подробностите около сътрудничеството на Бургас с италианска община по програмата „Коменски", която подпомага създаването на партньорства между училища от различни европейски страни чрез работата им в общи проекти в областта на образованието.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Mashinite-na-Leonardo-idvat-v-Burgas-75662
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.