Общината подкрепя проект за обновяване на блок в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:01 / 30.01.2009Коментари ()671
©
Община Бургас подкрепя кандидатурата на бл. 128 в к-с „Меден рудник" за участие в проекта на МРРБ и Програма на ООН за развитие /ПРООН/ - „Демонстративно обновяване на многофамилни жилищни сгради". Собствениците на етажна собственост от 3 входа на блока се обединиха и изявиха желание за извършване на обновителни дейности - външна топлоизолация и измазване, подмяна на дограма и вертикални щрангове на ВиК. Необходим е и ремонт в общите части - стълбищи клетки, вътрешно измазване и боядисване, изолация на покривна плоча.

Община Бургас декларира, че ще осигури съфинансиране, покриващо 90 % от разходите за обновяване на общинските жилища, попадащи в избраните проектни участъци, благоустрояване на публичните междублокови пространства и изготвяне на ПУП /при необходимост/, както и координатор по проекта.
Общината ще съдейства за синхронизиране действията на експлоатационните дружества по изпълнение на задълженията им към елементите на инфраструктурата в проектните участъци.

Бл. 128 е строен през 1987 г. Състои се от 4 входа, всеки от които е самостоятелна строителна единица /секция/. Те са в добро общо състояние, без видими конструктивни проблеми.

Община Бургас предвижда цялостен, интегриран подход към благоустрояване на територията в непосредствена близост до блока - проектиране, реконструкция, изграждане на нови елементи. Ще се изпълни изцяло тротоарната настилка около сградата, подходите към него, озеленяване, поставяне на парково обзавеждане.

Общинска администрация призовава собствениците на апартаменти в многофамилни жилищни сгради в Бургас да се сдружават и да участват по-активно в следващата кампания по проекта на МРРБ и ПРООН.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-podkrepya-proekt-za-obnovyavane-na-blok-v-Meden-rudnik-75266
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.