Свещеници помагат на редовни клиенти на отрезвителя
Автор: Екип Burgas24.bg 15:32 / 22.01.2009Коментари ()529
© Burgas24.bg
Православните свещеници в Бургас поискаха да получат правото за работа с клиентите в отрезвителя. Идеята дошла заради зачестилите случаи на хора, които посещават църковни служби в нетрезво състояние и се налага да бъдат настанявани в специализираното заведение.

В бургаския отрезвител си имат редовни клиенти, които ги посещават от 25 до 40 пъти на година. Възрастова гранича няма, както и полово разделение. Най-често хората са силно агресивни вместо да си легнат спокойно, започват да чукат и да рушат, разбиват вратите и прозорчетата през които ги наблюдават служителите на реда. Според полицаите след случката при тях клиентите им си тръгват, без да има с кого да говорят и затова поведението им се повтаря след време.Свещениците са категорични,че когато няма кой да говори с отрезнелия човек, когато няма кой да го накара да се замисли върху порока си, който носи в себе си, той отново ще го повтори.

Бургаското духовенство смята, че може да помогне на хората с алкохолна зависимост.Подобна практика имало в Русия. От полицията в морския град приветстват идеята. Те са категорични ,че трябва да се намери законова основа, на която идеята да се опре, за да започне практическата й реализация. Срещата ще се проведе идната седмица.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sveshtenici-pomagat-na-redovni-klienti-na-otrezvitelya-74199
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.