Сан Стефано - най-кървавият бургаски булевард
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 21.01.2009Коментари ()958
Само в една катастрофа през лятото двама души загубиха живота си на бул. Струга
Общо 341 тежки пътно-транспортни произшествия са регистрирани през изминалата 2008 година, съобщиха от пресцентъра на полицията днес. Загинали са 91 души, а пострадали - 397 - по повече от един човек дневно. Все пак, в сравнение с 2007 година се отчита намаляване по трите показателя - катастрофите са по-малко с 55, загиналите - с един по-малко, а ранените с 26.

Само на територията на Община Бургас са настъпили 148 тежки катастрофи с 34 загинали и 155 пострадали граждани. Отчита се намаление на броя на катастрофите и пострадалите, но за 2008 година жертвите в Община Бургас са с две повече от тези за 2007 година.

Повече от половината тежки катастрофи стават в населени места - 52,2%. Жертвите в тези катастрофи обаче са 34,1% от всички за годината.

Най-кървавият бургаски булевард е "Сан Стефано" - с 6 тежки катастрофи и трима загинали, и трима тежко ранени. Повече тежки катастрофи са станали на бул. "Демокрация" - 12, но в следствие от тях са загинали само двама души. Двама са и загиналите на "Струга". Други две главни пътни артерии - "Тодор Александров" и "Стефан Стамболов" са се разминали без жертви, но с по 14 и 13 тежки произшествия съответно.

Най-много жертви извън градовете има в пътната отсечка около село Венец край Карнобат(I-6). В частта от 5 км преди отбивката и 2 км след нея от Бургас към София за годината има общо 9 жертви. Всички те са загинали в общо 6 тежки пътно-транспортни произшествия. Четирима са и загиналите в катастрофи в отсечката около село Миролюбово и цехът на "Чикън груп" по пътя за София.

Петима са загиналите на пътя I-9 - на север към Слънчев бряг, на юг към Малко търново. Двама са загиналите в катастрофи около ВПД Сарафово. Две са жертвите на разклона за Равда, един загинал има и на отбивката за Несебър. По пътя за Созопол(I-99) има 15 загинали, като най-много - шест, са около р-н Атия, а трима на Ченгене скеле.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/San-Stefano-nai-kurvaviyat-burgaski-bulevard-74026
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.