МБус няма да намаля курсове заради кризата с газта
Автор: Екип Burgas24.bg 13:16 / 07.01.2009Коментари ()692
© Burgas24.bg
Най-голямата транспортна компания в Бургаски регион "МБус" обяви, че няма да съкращава броя на курсовете заради ограничените доставки на газ. По-голяма част от автобусите на фирмата се движат с дизелово гориво. За метановите автобуси, които обслужват направлението Бургас-Айтос, има достатъчно осигурено гориво за близките 3-4 дни, увери управителят на МБус Румен Христов.

"Ако кризата продължи по-дълго, имаме готовност да преоборудваме автобусите за работа с дизел", каза Христов.

По-високата цена на дизела ще повиши разходите на компанията, но това няма да доведе до поскъпване на билетите, увериха от "МБус".

Метан станцията на "Овергаз Синерджи", от която МБус зарежда с гориво, има осигурени запаси за още няколко дни и за сега няма ограничения в подаването на метан за клиентите, каза и изпълнителният директор на "Овергаз Си Ен Джи" Димитър Шангов. Ако доставките на газ не бъдат подновени, след изчерпване на наличното количество станцията ще продължи да зарежда само клиентите с договор, допълни Шангов. С приоритет ще бъдат големите транспортни превозвачи. Ако кризата с газа продължи метан от станцията няма да могат да зареждат таксиметровите и другите шофьори.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/MBus-nyama-da-namalya-kursove-zaradi-krizata-s-gazta-72128
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.