Българи се оказаха майстори на пицата, ето тайната им!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 18.03.2017Коментари ()1129
©
Родината на пицата е Италия. Може ли българи да направят най-вкусната пица и какви съставки са нужни, за да спечели тя златен медал? Най-добрите ни майстори пицари ни донесоха общо 7 медала от международния пица шампионат в Букурещ. За добрата пица оказва се най-важно е тестото. 

В зависимост от брашното, то трябва да ферментира 24 или 48 часа, преди да се опече. За международния пица шампионат в Букурещ - Цветелин и Влади си носят тестото от България и има защо - двамата печелят журито. 

"Трудното беше съхранението на самото тесто, което си го носихме ние от България. То беше замесено тук и трябваше между 3 и 4 дни да оцелее. Спечелихме с нещо ново, направихме от 4 вида тесто една пица. С хубави продукти отгоре - домат, моцарела, сирене стракино, допа ди парма и валериана", разказа майстор пицарят Цветелин Първанов в ефира на bTV.

На международния конкурс майсторът пицар Владислав Димитров печели златен медал в категория "Пица Креатива", сребърен медал в "Пица алтернатива" и бронзов за "Пица Класика". Разказва, че лилавото тесто на "Пица Креатива" го е направил с брашно от лилава царевица и че само българите са се откроявали с различни видове тесто. 

На конкурса освен с цветни теста, българите се откроявали и с акробатични движения. Така сред 70 участници от 12 страни, нашите момчета печелят 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bulgari-se-okazaha-maistori-na-picata-eto-tainata-im-711396
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.