Майки организират благотворителен базар в Бургас за пръв път
Автор: Екип Burgas24.bg 15:20 / 12.12.2008Коментари ()739
На 13 и 14 Декември от 10-18ч. ще се проведе Благотворителен Коледен Базар в Бургас на пл. Тройката, организиран от "Движение на Българските майки". Организаторките канят всички съпричастни към тази благородна кауза да се присъединят.

Фондация "Движение на Българските майки" е официално регистрирана организация с нестопанска цел с обществено полезна дейност. Една от основните цели на Фондацията е организиране и провеждане на дарителски акции за финансиране на дейности за закрила на деца в риск и за полагане на специални грижи за деца с физически и умствени увреждания. За сравнително младата си възраст, от основаването си до сега, Движението е организирало повече от 25 акции /Мартенски, Великденски и Коледни базари, Пролетни благотворителни балове и карнавали/ в градовете София, Пловдив, Пазарджик, Видин, Велико Търново, Русе, Бургас и др.

"Движение на Българските майки успя да организира през месец април първия за Бургас Великденски Благотворителен Базар. Инициативата премина много успешно. Бяха събрани средства, с които бяха закупени обзавеждане на стая (столове, маси, система за домашно кино и др.) за извънкласни дейности и занимания за ПУ "Отец Паисий"-Бургас; дрехи, бельо, обувки, козметика и играчки за децата от СУПЦ-с.Бата, и ДОВДЛРГ „Щурче"- гр. Средец.
С огромно желание да помогнем на децата, организираме в Бургас за първи път в Бургас - Коледен Благотворителен Базар," ентусиазирани са майките.

На базара ще бъдат представени коледни сувенири и украса, изработени от деца от домовете за деца лишени от родителски грижи, от доброволки от фондацията и от приятели, съпричастни с благотворителната кауза.

Средствата от базара ще бъдат използвани за осигуряване на предмети/пособия от първа необходимост за децата от ПУ "Отец Паисий"- гр.Бургас, ДДУИ "Св. Екатерина"- с. Искра и СУПЦ- с.Бата.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Maiki-organizirat-blagotvoritelen-bazar-v-Burgas-za-pruv-put-69672
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.