Общинските съвтеници на ГЕРБ-Бургас изчистиха името "общински съветник"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 10.12.2008Коментари ()476
© Burgas24.bg
Общинските съветници от ПП ГЕРБ към Общински съвет Бургас направиха отчет на работата си за изминалата една година в местния парламент. Те застанаха "очи в очи" със журналисти, членове на партията и обикновени граждани. Инициативата е част от Националния публичен отчет на ПП ГЕРБ "Една година открито управление".

Задоволството си от работата на общинските съветници на ГЕРБ през първата година от мандата им в местния парламент изрази областния председател Димитър Бойчев. Според него най-важното, което са направили колегите му е да изчистят името „ общински съветник, станало нарицателноза това, което "не трябва да бъде един съветник".

Над 30 докладни записки са внесли съветниците на ГЕРБ, отчете водачът им Димитър Людиев. По-голямата част от тях са били подкрепени от колегите им от другите политически сили. По предложение на съветниците от ГЕРБ са направени още нова наредба за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания; Отчет за състоянието на общинската собственост и управлението й; Изготвя се кадастър на зелените площи; Изготвя се програма за адаптиране на сгради за достъп на трудноподвижни хора; Започна по-доброто изпълнение на договора със сметопочистващата фирма „ Титан" по отношение техническото оборудване; Отреден е терен за строителство на детска градина в кв. Лозово и вече започна строителството й; Отпуснати бяха средства за изграждането на открит канал в кв. Долно Езерово и започна реализацията му.

Интернет-страницата на ОбС - Бургас е създадена по предложение на ГЕРБ; Бяха премахнати контрольорите от общинските дружества; прецизирани са категориите хора, които могат да кандидатстват за общинско жилище.

Изготвена е и приета общинска програма за овладяване на популацията с безстопанствените кучета 2008-2011 г ч
Изготвене правилник за реда за предоставяне на безвъзмездни финансови помощи за социално слаби граждаи, Приета е Декларацияза лошото управление на МБАЛ - Бургас.

В отчета имаи неизпълнени обещания и ангажименти. Сред тях забавяне създаването на карта с общинските имоти в сайта на Община Бургас, което трябваше да стане до 1 октомври 2008 г ; Не е спазено обещанието от предизборната кампания за изграждането на велосипедни алеи на територията на града; не е достатъчно активно взаимодействието между общинските съветници и младежките структури в Община Бургас, както и недостатъчна работа в полза на хората от съставните селища на общината.

Новият водач на групата общински съветници на ГЕРБ през следващата година Дияна Йордановабе категорична , че ще продължи рабогага им по подобряване контактите с хората в отделните населени места и комплексите, з ада се научат проблемите им и да се реагира адектавно. Ще продължи и подкрепата на добрите идеи на общинската администрация, но същевременно ще се „ диша във врата й", за да може да се ускори изпълнението наотделните ангажименти.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinskite-suvtenici-na-GERB-Burgas-izchistiha-imeto-obshtinski-suvetnik-69309
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.