Пътната агенция дава 3.6 млн. лв. за поддръжка на пътищата в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 09:22 / 12.11.2008Коментари ()671
© Burgas24.bg
Националната агенция "Пътна инфраструктура" ще избере компания, която да се занимава със зимното поддържане и ремонт на пътищата в района на Бургас, показва справка в регистъра за обществените поръчки. Прогнозната стойност на процедурата е минимум 3.6 млн. лв., а срокът й на изпълнение е 12 месеца от датата на подписване на договора. Дружествата могат да подават документи за участие в конкурса най-късно до 9 декември.

Компанията, която спечели поръчката, ще трябва да поддържа и ремонтира пътищата от първи до трети клас на територията на община Бургас, или общо 214 км според обявената поръчка. Така средноаритметично НАПИ е отделила по 16 822.40 лв. за един километър. Дружеството, което ще бъде избрано, ще трябва да почиства пътното платно с метачни машини, канавките, както и дъждоприемните шахти, колекторите и дренажите. Освен това фирмите ще поддържат всички съоръжения, свързани с пътищата, като указателни табелки, мантинелите и парапетите на мостове.

Пътната агенция изисква от изпълнителите да се занимават с локалните ремонти на платното, както и с дейностите, свързани с озеленяването на крайпътните участъци. Поддръжката на отсечките ще включва поливане, затревяване и третиране с химикали. Компаниите освен това ще се занимават с преброяване на движението, както и със събиране на данни за техническото състояние на обектите. Дружествата ще се занимават с консултации и изготвянето на проекти и предложения, на базата на които да се планират бъдещите ремонти и реконструкции по пътищата на общината.

Гаранцията за участие в поръчката е 36 хил. лв. Пътната агенция ще плаща на избраната компания ежемесечно за действително извършени работи. Дружествата, които кандидатстват в поръчката, трябва да имат минимален оборот за предходните три години от 5 млн. лв. Сумата трябва да е реализирана от ремонт и поддържане на автомагистрали и пътища от класовете І, ІІ и ІІІ.

При кандидатстването за изпълнители компаниите трябва да приложат списък на материално-техническата си база, както и съставените оперативни планове, свързани с поръчката. Необходимо е дружествата да имат поне тригодишен технически и управленски опит при изпълнение на сходни с поръчката дейности. Всяка предлагана от дружеството услуга трябва да е с отделно формирана цена. Повече информация за конкурса може да бъде открита на сайта на Агенцията за обществените поръчки.

Източник: в. "Дневник"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Putnata-agenciya-dava-36-mln-lv-za-poddruzhka-na-putishtata-v-Burgasko-65880
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.