Отпечатаха първата туристическа карта на Странджа
Автор: Екип Burgas24.bg 13:17 / 04.11.2008Коментари ()512
Община Малко Търново ще представи резултатите от заключителния етап от работата по проекта: „Ако нямаш огледало погледни съседа си - маркетинг на екотуритическия потенциал на Странджа/ Йълдъз планина", финансиран по програма ФАР ТГС България - Турция BG 2005/017- 453.01.02/GS.

Проектът се реализира от община Малко Търново, с партньорството на съседните общини Къркларели (Р Турция ) и Царево Р България.

Целите на проекта са насочени изцяло към устойчиво развитие на района, чрез подобряване на икономическото състояние на живущите от двете страни на границата.

Разработена обща база данни на туристическите ресурси на територията на трите общини: извършен анализ на съществуващото положение чрез проведени теренни проучвания на българска и турска територия; разработени три трансгранични туристически програми и три трансгранични екскурзионни маршрута; отпечатана е първата туристическа карта на Странджа. Картата представя българската и турската част на планината на един общ носител и съдържа информация за маршрути и най-интересните забележителности - природни, археологически, културно-исторически. Заснет е CD рекламен видеоклип, отпечатани са 5 информационни брошури, създаден е интернет сайт по проекта. Проведено е обучение за екскурзоводи на местни безработни жители.

Реновираната туристическа база в Малко Търново е с капацитет 65 легла. От тях базата осигурява 50 места за нощувка за туристи и предоставя възможности за активен отдих - спорт (само на 100 м е градският стадион), планински преходи по маркираните туристически пътеки, разходки, посещения на културно-исторически и природни забележителности в града и неговите околности.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Otpechataha-purvata-turisticheska-karta-na-Strandzha-65032
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.