"ТИР трафикът” през Малко Търново все по-възможен
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 03.11.2008Коментари ()703
Заседание на междуведомствената работна група за координация на строителните работи на ГКПП между България и Турция се проведе в Малко Търново.
Експертите фокусираха вниманието и усилията си върху възможностите за отваряне на ГКПП «Малко Търново-Дерекьой» за тежки товарни первозни средства /ТИР трафик/ и върху етапа на изпълнение на реконструкцията на ГКПП «Кап. Андреево- Капъкуле» и ГКПП «Лесово-Хазъмбейли»

От турска страна стана ясно, че съществуващите сгради и трасе ще бъдат готови за експлоатация до 2009 год.

През следващата година ще бъде готова 69 км. Отсечка от пътя Бабаески-Къркларели. Според прогнозите окончателното изграждане на митницата Дерекьой ще улесни транспортните връзки и ще доведе до икономическо оживление в района.
Според експертите от Министерството на регионалното развитие и благоустройство в този участък от техническа гледна точка е възможно да действа едно трасе за тежък трафик.

По време на работната среща беше обявено, че за отсечката Малко Търново - Бургас има разработен проект за рехабилитация и малко разширение с капацитет за интензивност на трафика около 100 тира в едната посока. Очаква се до края на годината МС да гласува финансирането му от държавния бюджет.

Участниците в срещата смятат, че проектът може да бъде завършен до края на 2009 год.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/TIR-trafikut-prez-Malko-Turnovo-vse-po-vuzmozhen-64879
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.