Клуб на фантастите отбелязва 40-ата си годишнина днес
Автор: Екип Burgas24.bg 10:04 / 24.10.2008Коментари ()723
©
Основателят на клуба Атанас Славов
Първият в страната клуб на любителите на фантастиката "Тера Фантазия" ще отбележи днес 40-ата си годишнина. Това ще стане днес от 18:00 часа в Кукления театър. Събитието е част от Октомврийските литературни празници - Бургас 2008.Клубът е учреден през далечната 1968 година от бургазлията Атанас П. Славов - известен български писател-фантаст, фантастолог, създател на уникални сборници с фантастика и издател, понастоящем негов почетен председател.

На юбилея са поканени да присъстват основоположници-ветерани и членове на клуба през годините до днес, лауреатите на конкурсите „Фантастично изкуство", приятели на клуба и гости.

Честването включва:
Официална част:
- Представяне на клуб „Тера фантазия" - „от древносттта" до днес". Присъстващите ще бъдат запознати от основоположника Атанас П.Славов с историята на клуба, дейността му през годините и хората, участващи в него.Ще бъде представена и дейността през последната 1 година от възстановяването му.
- Представяне на юбилейното издание "40 години Тера фантазия" с наградените творби от проведените конкурси "Фантастично изкуство" - Бургас`2007 и Бургас`2008 и запознаване с творческия път и търсения на техните автори.
- Поздравителен концерт - участват млади поп изпълнители, танцови формации,
автори от "Кръгът на барда". Ще бъде представена и театралната постановка "Отвличане в космоса", реалити шоу "Битка в поднебесната" и др.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Klub-na-fantastite-otbelyazva-40-ata-si-godishnina-dnes-63763
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.