Отбелязваме Европейския ден за борба с трафика и организираната престъпност
Автор: Екип Burgas24.bg 13:48 / 18.10.2008Коментари ()589
©
Бургас отбеляза Европейския ден за борба с трафика и организираната престъпност с прожекция на филм показващ посегателството върху хората в дома за отглеждане на сираци "Александър Георгиев Коджакафалията". На младите възпитаници бе обяснен рискът от трафикирането на деца именно, защото Бургас е един от проблемните градове в страната, а жертви на подобно посегателство стават предимно малчуганите.

Според местната комисия за борба с трафика на хора от изключителна важност е работата с деца лишени от родителска грижа.

"Работим в тази насока именно заради това, че града и региона е рисков особенно преди летния сезон. Знаем, че тук е златната среда на проституцията, заяви Силвия Цакова-секретар на местна комисия за борба с трафика на хора.

Инициатива цели не само повишаване чувствителността при младите, но и прилагане на практически мерки на всички равнища за превенция и борба с трафика и за закрила на жертвите.

Въпреки огромното желание на организаторите обаче много малко деца от "Коджакафалията" разбират що е трафик.
Прожекцията на документалния филм "Карго-изгубена невинност", посветен на проблема - трафик на хора освен в Бургас се представя паралелно и в градовете Пловдив, Русе, Пазарджик, Варна и Сливен.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otbelyazvame-Evropeiskiya-den-za-borba-s-trafika-i-organiziranata-prestupnost-63093
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.