Танцов ансамбъл "Слънчев бряг" спечели Сребърен приз в Южна Корея
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 15.10.2008Коментари ()1397
Фолклорен ансамбъл „ Слънчев бряг" при Обединената общинска школа по изкуствата - гр. Несебър посети Южна Корея, където взе участие в Международния танцов фестивал в гр. Чеонан.

Това е шестото издание на фестивала, в който досега са взимали участие единствено професионални състави от азиатските страни. Тази година фестивалът за първи път е с международно участие и конкурсен характер. Събитието се организира с помощта на Министерството на културата, спорта и туризма на Република Корея.

По покана на кмета на града г-н Сунг, Му Юнг и под неговия патронаж, българският ансамбъл участва във всички форми на проява в рамките на фестивала (концерти, дефилета, церемония по откриването и пр). В рамките на конкурсната част, ФА „ Слънчев бряг" спечели „Сребърния приз", за който се пребори с 31 танцови групи от няколко континента (Европа, Азия, Африка, Америка).

По време на пребиваването си в Южна Корея, директорът на Школата по изкуствата в Несебър - Данислав Кехайов се срещна с кмета на гр. Чеонан г-н Сунг, Му Юнг. Целта на срещата бе представянето на община Несебър като културна и туристическа дестинация, както и развиване на по-нататъшно сътрудничество между гр. Несебър и гр. Чеонан. Г-н Сунг, Му Юнг и неговият екип приеха с голям интерес идеята за осъществяването на връзка между двата града и разработването на съвместни проекти в различни области.

На официалния прием в Историческия музей на града, г-н Кехайов имаше възможност за среща с част от правителството на Република Корея, както и с представители на различни дипломатически мисии от цял свят. На тази среща особен интерес към българските гости прояви посланика за мир на ООН в гр. Сеул - г-н Фердинанд Ренц (Германия). Той с радост заяви желанието си за по-нататъшни контакти и сътрудничество.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Tancov-ansambul-Slunchev-bryag-specheli-Sreburen-priz-v-Yuzhna-Koreya-62749
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.