ПП "СЕК" иска поставяне на паметна плоча на авторите на "Бургаски вечери"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 14.10.2008Коментари ()946
Поставяне на паметна плоча с имената и образите на композитора Иван Коларов и поета Иван Ванев, създатели на символа на Бургас, шлагера „Бургаски вечери" поискаха чрез Докладна записка общинските съветници от Политическа партия „ Средна европейска класа". Докладната записка вече е внесена в Деловодството на ОбС Бургас.

ОТ СЕК настояват колегите им ОбС Бургас да гласуват решение Община Бургас да обяви конкурс за идея и изработка на паметна плоча с имената и образите на Иван Коларов и Иван Ванев, както и Община Бургас да определи място за поставянето на паметната плоча.

От СЕК мотивират искането си с това, че решението е важно за нашия град заради самите нас, нашето духовно развитие и културна значимост.

Градът ни е дал редица известни учени, обществени и културни дейци. От изключително значение е приноса на композитора Иван Коларов и поета Иван Ванев, които са авторите на добре познатата на няколко поколения българи песен „Бургаски вечери". Обявена за официален символ на гр. Бургас, този шлагер е емблематичен и за всички бургазлии по света, независимо къде живеят. За да се помни тяхното творчество и приноса им за развитието на културата в Бургас е необходимо поставяне на паметна плоча с имената и образите им. Считаме, че паметната плоча трябва да бъде поставена в Приморски парк в близост до входа на Летния театър.

До внасянето на докладната записка, която е подписана от общинските съветници на ПП СЕК Георги Манев, Вартерес Чулуян, Жечка Мутафчиева сте стигна след като към СЕК се обърнаха представители на Инициативен комитет, чиято бе и идеята песента "Бургаски вечери" официално да стане символ на Бургас.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/PP-SEK-iska-postavyane-na-pametna-plocha-na-avtorite-na-Burgaski-vecheri-62643
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.