Строителни дейности за над 1 милиард лева само за година в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 14.10.2008Коментари ()549
© Burgas24.bg
На 1 милиард лева се равнява общия обем на строителните работи извършени през изминалата година в бургаски регион. Това заяви председателят на областното представителство на камарата на строителите Димитър Янакиев. Според него световната финансова криза ще принуди банките да повишат лихвените проценти, а това ще доведе до затруднения за фирмите и забавяне на строителството.

Развитието на строителството в бургаски регион през последните 8 години е довело до изгаждане на 500 хиляди легла в жилищни сгради или хотели, заяви още Димитър Янакиев.

За пръв път в Бургас ще се проведе панаир на строителните фирми. Той ще се състои от 15 до 17 октомври в дома на "ЛукОйл Нефтохим". Поводът за събитието са наближаващия професионален празник на строителите - Димитровден. Този панаир ще покаже на гражданите как работят строителните фирми в регион, какво и как могат да го построят и с какви технологии.

Проявите по повод професионалния празник на строителя предвиждат още ден на отворените врати в Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия, който ще се проведе на 18 октомври, факелно шествие на възпитаниците на строителната гимназия по улиците на Бургас и благотворителен бал на строителите на 23 октомври, по време на който ще бъде връчена статуетка за строител на годината в Бургаски регион.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Stroitelni-deinosti-za-nad-1-miliard-leva-samo-za-godina-v-Burgasko-62630
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.